Kava Nicaragua Monte Cristo SHG, washed 84/100

Produkto kodas: nicaragua-pola.

Kava Nicaragua Monte Cristo SHG, washed 84/100

10,5033,60

Svoris N/A
Svoris

250g, 500g, 1kg

Kilmės šalis

Nikaragva

Altitudė

900-1100m.

Sudedamosios dalys

100% arabika

Gamintojas

Blue Eyes Roastery

Laikymo sąlygos

Laikyti sandariai uždarytą, sausoje, vėsioje ir be pašalinių kvapų vietoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Nikaragvos. Pupelės užaugintos 900-1100 metrų aukštyje virš jūros lygio. Derlius imamas lapkričio – vasario mėnesiais. Kavamedžio veislė – Caturra.

Kavos pupelės iš Nikaragvos išsiskiria dėl savo unikalaus skonio profilio, kurį lemia šios šalies geografinės savybės ir klimatas. Daugelis Nikaragvos kavos auginimo plantacijų yra aukščiausių kalnų regionuose, kur aukštesnis aukštis ir specialios klimato sąlygos sukuria palankias sąlygas aukštos kokybės kavos auginimui. Mūsų siūlomos kavos pupelės yra SHG (Strictly High Grown) – Aukščiausio aukščio auginta, tai kavos savybė, kuri nurodo, kad kavos pupelės buvo auginamos aukščiausiuose kalnų regionuose. Kavos auginimas aukščiau esančiuose regionuose gali turėti įtakos kavos skoniui ir kokybei. Aukščiau auginamos kavos pupelės yra prabangesnės, nes jos yra linkusios bręsti lėčiau, o tai lemia gilesnį ir subtilesnį skonį.

Nikaragvos arabika dažnai būna švelni ir subtili su vaisiniais, šokolado ar riešutų niuansais. Kava pasižymi vidutiniu rūgštingumu ir pilnu kūnu. Kavos su “pilnu kūnu” apibūdinimas reiškia, kad kava turi intensyvų ir gausų skonį, kuris užpildo burną. Tai susiję su turtingu skoniu, kuris ilgai išlieka burnoje. Kavos su pilnu kūnu dažnai yra gerai subalansuotos ir pasižymi giliu, turtingu skoniu, kurį kavos vartotojai vertina labai teigiamai. Nikaragvos kavos ūkininkai taip pat daug dėmesio skiria darniam auginimui ir tvariam ūkininkavimui, todėl kava iš Nikaragvos žinoma ir dėl savo aukštos kokybės ir etiškų auginimo praktikų.

Aukštas kokybinis lygis – 84 balai iš 100. Kavos pupelių apdirbimo būdas – šlapias, plauta. Kavos uogos ūkyje kruopščiai renkamos rankomis ir vežamos į šlapią malūną, nuplaunamos, nuimama kavos uogos luobelė ir žalios kavos pupelės fermentuojamos. Šlapios žalios kavos pupelės gabenamos į Las Nubes džiovinimo malūną, kur 10 dienų džiovinamos pavėsingose ​​pakeltose lovose. Išdžiūvus susandėliuojama į sandėliavimo maišus ir laukia kol bus supilstytos į transportavimo maišus eksportuoti. Las Nubes priklauso Rainforest Alliance.

Las Nubes randasi Matagalpa ir Jinotega – tai septynių ūkių grupė, kuri dalijasi šlapiu malūnu ir perdirbimo įrenginiais. Dėl derlingų dirvožemių, gausybės lietaus ir upių Las Nubes vietovė geografiškai puikiai tinka kavos auginimui. Ūkis turi ilgą ir neramią istoriją, kaip ir daugelis Nikaragvoje. Devintajame dešimtmetyje jį vėl valdė vyriausybė ir galiausiai grįžo savininkams, kad būtų atgaivinta ir skirta aukštos kokybės kavos gamybai. Ūkyje yra apie 25 kvartalai apsodinti ir auginami kavamedžiai ir dar 30 akrų saugomo gryno miško.

Monte Cristo ūkyje taip pat auginamos įvairios hibridinės ir katimorinės kavamedžių veislės, kartu su Caturra auga Pacamara ir Bourbon. Ypatinga ūkio dalis yra kalnai, kraštovaizdis ir vandens kriokliai. Ūkis randasi Isabelijos kalnų grandinėje ir saugo nemažai kalnų. Tai leidžia užtikrinti, kad ūkis būtų žalias ištisus metus. Ūkis sukūrė darbo vietų visai bendruomenei ir dovanoja švarų vandenį visai bendruomenei, ūkio kaimynai yra smulkūs gamintojai, kurie bendradarbiauja su ūkiu ir uždirba daugiau pajamų, nes ūkis moka geriau, nei nurodo šalies įstatymai.

Monte Cristo ūkio ateities planas – toliau atnaujinti ir tobulinti savo plantacijas, kurių kokybei ir produktyvumui ir toliau skirs didžiausią dėmesį. Jų tikslas yra, kad klientai būtų patenkinti ir patenkinti kavos kokybe.

Kavoje juntami natūralūs poskoniai: šokoladas, obuoliai, spanguolės bei laimas.

Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).