Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Salvadoro. Pupelės užaugintos 1000-1250 metrų aukštyje virš jūros lygio. Derlius imamas lapkričio – sausio mėnesiais. Kavamedžių veislės – Bourbon, Pacas.
Kavos pupelės užaugintos San Ernesto ūkyje priklausančio Urrutia’s Estate Coffee S.A. de C.V. ūkių susivienijimui.
Urrutia kavamedžių plantacijos datuojamos nuo 1875 metų, kai ponas Juanas Urrutia pasodino pirmuosius kavamedžius dideliame aukštyje vulkaninėje dirvoje, o pirmasis 27 maišų derlius buvo užaugintas dabartinėje Finca El Ingenio teritorijoje. Laikui bėgant ūkis augo, o šeima kasmet stengėsi gerinti kokybę. Iki 2001 metų eksportavo kaip kooperatyvo dalis, o nuo 2002 metų jie patys pradėjo valdyti savo kavos pupelių eksportą. Dabar jiems priklauso trys ūkiai El Ingenio, San Ernesto ir Las Canoas, taip pat atskiras drėgnojo ir sauso malimo ūkis netoliese esančiame Atiquizaya mieste. Jie apdoroja visą savo produkciją. Apie 30% jų pajėgumų dalis tenka apdorojant kaimyninių ūkių kavos pupeles. Šiuo metu šeštoje kartoje Enrique, Rene ir Gustavo valdo ūkį, o jų tėvas Gustavo vis dar dirba patarėju, suteikdamas jiems naudos iš savo patirties. Bėgant metams jie 7 kartus pateko į Cup of Excellence finalą, taip pat pelnė apdovanojimus iš prekybos organų ir nacionalinių asociacijų, tokių kaip Metų eksportuotojas 2015 metais, o 2017 metais pateko į geriausiųjų penketuką.
Visi Urrutias Estate kavamedžiai yra 100% auginami pavėsyje, o vietiniai medžiai sodinami kiekvienais metais, kad būtų išvengta erozijos. Kava čia, kuriai suteiktas PDO statusas (apsaugotas kilmės pavadinimas / Protected Denomination of Origin). Ūkis yra sertifikuotas Rainforest Alliance ir jame gyvena daug nuolatinių ir migruojančių paukščių. Konkrečiai, juose gyvena 24 skirtingų rūšių žinduoliai, 259 vabzdžių rūšys ir daugiau nei 120 rūšių migruojančių paukščių. Iš viso jie turi per 100 manzanų (apie 170 arų) natūralaus miško, kuris sudaro apie 20-30% El Ingenio ūkio.
Kavos uogos apdorojamos netoliese esančioje Atiquizaya vietovėje, o jos kokybę užtikrina trečiųjų šalių kavos degustuotojai iš Salvadoran Coffee Council pagal SCA protokolus.
Aukštas kokybinis lygis – 82 balai iš 100. Kavos pupelių apdirbimo būdas – šlapias. Pašalinus kavos uogos luobelę, žalios kavos pupelės siunčiamos į fermentacijos rezervuarus ir ten stovi, kol pasiekia tinkamą fermentaciją, paprastai nuo 8 iki 12 valandų. Tada žalios kavos pupelės nuplaunamas ir siunčiamos į molio plytų terasas 8 dienas truksiančiam džiovinimui. Pirmąsias tris dienas kavos pupelės perkeliamas kas 15 minučių, o nuo ketvirtos dienos kas valandą. Dienos pabaigoje kavos pupelės uždengiamos, kad būtų išvengta drėgmės nuo rasos.
Kavos pupelėse juntami natūralūs poskoniai: šokolado, saldumo, vyšnių bei laimo.
Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.