Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Etiopijos. Pupelės užaugintos net 1500-2200 metrų aukštyje virš jūros lygio. Derlius imamas lapkričio – vasario mėnesiais. Kavamedžių veislė – Heirloom.
Šios Sweet Berry kavos pupelės yra tradicinio Sidamo regiono skonio. Šios pupelės užaugintos Idido kaime. Kavos uogos skinamos ir renkamos rankomis. Rinkėjai tarp medžių sukasi kas aštuonias ar dešimt dienų, skina tik sodriai raudonos spalvos uogas. Kavos uogos rūšiuojamos panardinant jas į vandenį. Blogos arba neprinokę uogos plūduriuos, o gerai prinokusios paskęs. Kavos uogų odelė ir dalis minkštimo pašalinama, o likusi dalis fermentuojama rezervuaruose ir nuplaunama, kad liktų švarios pupelės. Tada pupelės džiovinamos ant pakeltų lysvių.
Pure water project – kaimuose įrengiami vandens šuliniai, tam, kad būtų prieinamas švarus vanduo gyventojams ir tuo pačiu pagerinama kavos pupelių kokybė.
Aukštas kokybinis lygis – 84.5 balai iš 100. Kavos pupelėse juntami natūralūs poskoniai: mėlynės, žalieji obuoliai, levandos bei kinrožės. Kavos pupelių apdirbimo būdas – šlapias.
Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.