Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Brazilijos. Pupelės užaugintos 900-1100 metrų aukštyje virš jūros lygio. Derlius imamas gegužės – rugpjūčio mėnesiais. Įvairių arabikos kavamedžio veislių mišinys.
Brazilija yra viena didžiausių kavos augintojų pasaulyje ir yra žinoma dėl aukštos kokybės kavos pupelių. Įvairiuose Brazilijos regionuose, tokiuose kaip Minas Gerais ar Sao Paulo, gali augti skirtingų skonių kavos pupelės dėl skirtingų kavos plantacijų aukščių, dirvožemių ir klimato sąlygų. Tačiau Brazilijoje kavos auginimui trūksta aukščio – šis veiksnys laikomas itin svarbiu kuriant pačius geriausius skonius kurių tikimasi iš arabikos kavos pupelių. Brazilijoje didžioji dalis kavos pupelių yra užauginama žemiau 1000m virš jūros lygio. Įprastas kavamedžių auginimo aukštis 1400–1800m virš jūros lygio.
Brazilija pastaraisiais metais daug dirbo, kad pasirodytų kaip tvarūs gamintojai, o pasaulinis dėmesys įvairius įstatymų leidybos organus privertė imtis veiksmų dėl vietinių buveinių ir miškininkystės apsaugos. Tipiški Brazilijos komercinio lygio kavos pupelių poskoniai primena riešutus, karamelę ir yra kreminio kūno, tačiau gamintojams kuriant naujas technologijas pradedame džiaugtis naujais
šiose kavų pupelėse atrandamais saldumo, citrusinių vaisių ir rūgštumo poskoniais. Burbonas (Bourbon) yra natūrali mutacija, pirmą kartą aptikta Reunjono saloje. Catuai atsirado sukryžminus Mondo Novo ir Caturra kavamedžių veisles, tačiau ši veislė yra neatspari ligoms. Abi kavamedžių veislės yra labai paplitusios Brazilijoje.
Brazilijoje užaugintos kavos pupelės dažnai apdirbamos džiovinant saulėje (dry processed) arba naudojant saulės ir vandens procesą (pulped natural). Šios technologijos gali įtakoti kavos skonį ir aromatą. Populiarūs Brazilijos kavos auginimo regionai apima Santos, Bourbon (Reunjon) ir Sul de Minas.
Aukštas kokybinis lygis – 80 balai iš 100. Kavos pupelių apdirbimo būdas – natural. Pulped natural (arba honey process) metodas yra būdas apdoroti kavos pupeles, kai dalis kavos uogos luobelės paliekama ant pupelių. Tai suteikia kavai ypatingą skonį.
Kavos pupelėse juntami natūralūs poskoniai: graikiniai riešutai, šokoladas, apelsinai bei karamelė.
Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.