Kava Nicaragua SHG EP 81/100

Produkto kodas: nicaragua-pola.

Kava Nicaragua SHG EP 81/100

8,0025,60

Svoris N/A
Svoris

250g, 500g, 1kg

Kilmės šalis

Nikaragva

Altitudė

900-1100m.

Sudedamosios dalys

100% arabika

Gamintojas

Blue Eyes Roastery

Laikymo sąlygos

Laikyti sandariai uždarytą, sausoje, vėsioje ir be pašalinių kvapų vietoje.

Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Nikaragvos. Kavos pupelės iš Nikaragvos išsiskiria dėl savo unikalaus skonio profilio, kurį lemia šios šalies geografinės savybės ir klimatas. Daugelis Nikaragvos kavos auginimo plantacijų yra aukščiausių kalnų regionuose, kur aukštesnis aukštis ir specialios klimato sąlygos sukuria palankias sąlygas aukštos kokybės kavos auginimui. Mūsų siūlomos kavos pupelės yra SHG (Strictly High Grown) – Aukščiausio aukščio auginta, tai kavos savybė, kuri nurodo, kad kavos pupelės buvo auginamos aukščiausiuose kalnų regionuose. Kavos auginimas aukščiau esančiuose regonuose gali turėti įtakos kavos skoniui ir kokybei. Aukščiau auginamos kavos pupelės yra prabangesnės, nes jos yra linkusios brandinti lėčiau, o tai lemia gilesnį ir subtilesnį skonį.

Nikaragvos arabika dažnai būna švelni ir subtili su vaisiniais, šokolado ar riešutų niuansais. Ši kava pasižymi vidutiniu rūgštingumu ir pilnu kūnu. Kavos su “pilnu kūnu” apibūdinimas reiškia, kad ši kava turi intensyvų, gausų skonį, kuris užpildo burną. Tai susiję su turtingu skoniu, kuris ilgai išlieka burnoje. Kavos su pilnu kūnu dažnai yra gerai subalansuotos ir pasižymi giliu, turtingu skoniu, kurį kavos vartotojai vertina labai teigiamai. Nikaragvos kavos ūkininkai taip pat daug dėmesio skiria darniam auginimui ir tvariam ūkininkavimui, todėl kava iš Nikaragvos žinoma ir dėl savo aukštos kokybės ir etiškų auginimo praktikų.

Aukštas kokybinis lygis – 81 balai iš 100. Kavos pupelių apdirbimo būdas – šlapias, plauta. Kavoje juntami natūralūs poskoniai: šokoladas, graikiniai riešutai, apelsinai bei sausainiai.

Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).