Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Gvatemalos. Pupelės užaugintos 1250-1450 metrų aukštyje virš jūros lygio. Derlius imamas lapkričio – vasario mėnesiais. Kavamedžių veislės – Caturra, Catuai ir Bourbon.
Kava užauginta Nueva Granada S.A. ūkyje kyris yra San Marcos’e. Ūkio savininkas Dieter Nottebom. Ūkis įsikūręs dviejų aukščiausių ugnikalnių Tajumulco ir Tacana viduryje. Kovo-balandžio mėnesiais kavamedžiai pražysta žvaigždėtais žiedais kvepiančiais jazminais, žiedai lyg debesys slenka virš ūkio. Po to pavėsyje kitų medžių kavamedžiai augina žalius pumpurus, kol iki spalio pabaigos subręsta vyšninės uogos nuleidžiančios šakas ir pradeda bręsti. Daugiau nei 60 hektarų ūkio skirta laukiniams miškams. Miškuose gyvena laukiniai gyvūnai tokie kaip pumos ar elniai. Ūkyje auga Makadamijos medžiai, kurie suteikia papildomą pajamų šaltinį. Ūkyje trykštantys vandens šaltiniai naudojami kavos pupelių apdirbimui. Kavos pupelių luobelės nuimamos ūkyje.
Dėl žemės korozijos La Roya regione daugiausia dominuoja Caturra ir Catuai kavamedžių veislės. Bourbon veislė yra labiau jautri tokiam dirvožemiui. Ūkio savininkas Dieter’is pasodino 50 000 azalijos medžių Geisha ir lauramedžių. Kasmet pagaminama daugiau nei 40 tonų komposto naudojant sliekus, maišant kavos minkštimą ir makadamijos riešutų žievę.
Aukštas kokybinis lygis – net 85 balai iš 100. Kavos pupelių apdirbimo būdas – šlapias.
Kavos pupelėse juntami natūralūs poskoniai: greipfruto, ananaso, meliono, iriso bei medaus.
Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.