Kava Colombia La Albania, washed 84/100

Kava Colombia La Albania, washed 84/100

10,5033,60

Svoris N/A
Svoris

250g, 500g, 1kg

Kilmės šalis

Kolumbija

Sudedamosios dalys

100% arabika

Gamintojas

Blue Eyes Roastery

Laikymo sąlygos

Laikyti sandariai uždarytą, sausoje, vėsioje ir be pašalinių kvapų vietoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

Šviežiai skrudintos kavos pupelės iš Kolumbijos. Pupelės užaugintos 1650 metrų aukštyje virš jūros lygio. Derlius imamas rugsėjo – gruodžio ir balandžio – birželio mėnesiais. Kavamedžių veislės – Castillo, Caturra ir Typica.

Ūkio savininkas Izraelis taip pat valdo Racafe sausąjį malūną Armenia regione. Racafe, viena didžiausių Kolumbijos specialios kavos eksportuotojų, savo veiklą pradėjo Cundinamarca 1929m, kai broliai Espinosai pradėjo savo pirmąją verslo iniciatyvą, nuomodami dviračius. 1953m dėmesys nukrypo į kavą, o įmonė sparčiai išaugo iki malimo operacijų 9 miestuose visoje Kolumbijoje. Šiandien Racafe tebėra šeimos verslas, nors ir nemenkas – atstovaujantis daugiau nei 5000 individualių gamintojų ir 45 gamintojų grupes. Augdami jie neatsipalaidavo – 2018m savo gamykloje Huila malė pirmąją kavą naudodami saulės energija varomą malimo mašiną. Sukūrė CRECER – vidinę tvarumo programą, kad toliau skatintų pažangą visoje pramonėje ir tarp savo ūkininkų. Jų žodžiais: „Mes tikime geresnės šalies kūrimu rodydami pavyzdį, gerbdami įstatymus ir perteikdami savo šeimoms gerų piliečių svarbą. Mes skatiname aplinkos tvarkymą ir bendruomenės kūrimą atviro ir pagarbaus bendravimo priemonėmis”.

Šeimininkas Izraelis Racafe dirba daugiau nei 2 dešimtmečius ir tikrai žino savo (žaliąsias) pupeles. Kava yra jo aistra, bet ne vienintelė jo aistra. Jis taip pat yra aistringas kalakutų kolekcionierius ir šiuo metu turi 32 kalakutus, kurie klaidžioja ūkyje! Kavos ūkis yra šeimos verslas, o Izraelio sūnus Juanas Pablo kasdien vadovauja La Albanijos ūkiui. Jie turi pagal užsakymą pastatytas apgyvendinimo ir valgomojo zonas, kad kavos uogų rinkėjai būtų tinkamai pasiruošę ir sveiki. Vietoje dirba virėjas, kuris kasdien gamina puikų kolumbietišką maistą, kad patenkintų didelį darbuotojų apetitą! Be kavos, ūkyje jis turi daug gysločio, kurio kaina vietinėje rinkoje yra labai gera.

Aukštas kokybinis lygis – net 84 balai iš 100. Kavos pupelių apdirbimo būdas – šlapias. Ūkio šeimininkas Izraelis paprastai žalias kavos pupeles fermentuoja 18 valandų, o tada mechaniškai džiovina 45-50 laipsnių temperatūroje. Perdirbimas atliekamas ūkyje, kaip įprasta Kolumbijoje.

Kavos pupelėse juntami natūralūs poskoniai: avietės, obuoliai, laimas bei karamelė.

Į namus galite užsisakyti šviežiai skrudintas kavos pupeles ar šviežiai maltą kavą. Kavą malame ir pakuojame tik gavę užsakymą! Kavos gėrimo kokybei labai svarbu tinkamas malimas – kuo smulkiau malta kava, tuo trumpiau ji turi kontaktuoti su vandeniu. Kavą galime sumalti labai smulkiai tiems kas naudoja turkišką kavos plikymo būdą (malimas – nr. 1), plikymui puodelyje tinkamiausia rinktis vidutiniškai rupiai maltą kavą (malimas – nr. 6), o moka kavinukui ar buitiniam kavos aparatui smulkiau maltą kavą (malimas – nr. 4).